I dag var det tävling igen

I dag var det Hfrk igen men lokalt, jag hade med mig Duffy och Erbina tyckte det kunde vara en bra träning med titthinder och stor arena. Ingen av dem brydde sig de gick in och gjorde sitt jobb. Visserligen hade Erbina ett ner och Duffy ett stopp men de skötte sig jätte bra.

Helgens tävlingar

I lördes hade jag med Charley han vann 1.15 och hade två nedslag i 1.25, jag blev tvungen att hjälpa en häst som hade fått ett ben över bommen så jag glömde sätta på han teknikskydden bak:(. Bon Lou gick sin första tävling på 1 1/2 månad, han var 6:a i 1.15 och tre ner i 1.25 men kändes ändå helt ok. Cassie skulle varit med men sparkats sig i karleden så hon hade ett svullet ben. Så jag tog med den nya hästen Zakopane han kändes jätte fin var 4:a i 1.15 och ett ner i 1.25. Riktigt härlig kännsla att rida honnom:)
 
I dag gick inte Charley bra han har muskel knutor på ryggen så jag hoppas det är det som stör honnom. Massören kommer på tisdag hoppas hon kan göra underverk.
Castello rev sista i 1.20 men hoppade jätte bra i 1.30 var han nolla och 10:a. Han har verkligen börjat mogna inte lika tramsig längre.

Kg träning

I dag hade jag med en av de nya hästarna Zakopane. Han känns jätte fin, Kg la upp hinder på 1.50 kändes som han klev över. Han hade även en eventuell köpare på honom det känns både bra och dåligt:) Han ska ju säljas men det behöver ju inte gå så fort(; men det var kul att han fick samma kännsla som jag fick för honom.
 
 
En av elevernas mamma ringde i dag och sa att hennes dotter trivdes bra här, så det var skönt att höra. Det var bara en tjej som har klagat och fått det att låta som om de var båda. Så nu känns det bättre igen det finns hopp även för de unga tjejerna :)

Tävlingar

Nu drar det gång i gen med lite tävlingar. Det blir Hfrk lördag med Bonnen, Charley, Cassie söndag Charley och Castello. Sen på tisdag ska mina 4-åringar gå Erbina och Duffy. På torsdag blir det Castello igen och den nya hästa Zakopane det ska bli spännande:)

I bland undrar man vad man gör för fel

Det är inte så kul när de ringer från skolan och säger att deras elever har sagt at de får jobba dygnet runt hos mig.
Man tycker man är schysst och låter de ha hästar med sig, vi hjälps åt att mocka och sen rider vi. Jag trodde när man praktiserade på en häst gård att man ville rida. 
Man blir ledsen och nedstämd. Som tur är messa en annan tjej som varit här på praktik innan och frågade om hon hennes kompis fick komma på lovet. När jag sa det klart ni får skrev hon att de längtade. Det är roligt att höra.
 

Tyska hästarna

I onsdags var vi och hämtade hem två tyska hästar. Vi körde 4 på morgonen och var hemma halv tre morgonen efter, en lång resa men det var värt det:)Det är en 5-åring som går 1.20 e. Perigueux ue. Escudo I och en 7-åring som gått 1.45 e.Zacharias ue. Laptop
.
Är väldigt glad för båda men tyvärr ska de ju säljas. Filmer finns på youtube stalloberg fuxen heter Peron och den bruna Zakopane.

Ridhuset börjar ta fart!

Nu är stål stommen på plats och på måndag kommer de igen och börjar med taket. Det ska bli så skönt, fast i dag hade vi önskat att det redan var klart:)

Kg träning

Träningen i tisdag gick jätte bra. Vi har hittat ett bra bett till Alalippa och ändrade ridningen lite och hon gick super bra.
Jag hade även med Erbina min fyra åring efter Empeier, hon skötte sig väldigt bra. Först visste KG inte vad han skulle tyckta om henne, men efter vi hoppat sa han att hon är nog bättre än man tror:). Det var roligt att höra. 
 
I onsdags hade jag träningar i Gångvad , de var väldigt roligt för många som har haft skadade hästar har kommit i gång igen. Den enda som har aldeles för mycket otur är Erika, hon hade med Tino och vi trodde han skulle komma i gång igen Erika hann inte mer än börja trava fram då hon käde att han vra halt igen, så himla träkigt.

Breeders

Hästarna skötte sig bra. 5-åringarna är fortfarande lite gröna vilket märktes där nere. De var lite spända så de hoppade inte så bra som de brukar. Al cett andra dagen var mindre spänd och gjorde en jätte fin runda. 
Castello gick jätte bra första dagen och var nolla, men andra dagen blev han lite busig vilket han blir ibland, specielt när framridningsbanan inte gick att rida på för det hade regnat för mycket..Han rev i trekombinationen och sista hindret alla de svåra linjerna hoppade han väldigt väl. Tanken med Castello nu är att debutera 1.40 innan årets slut.

Häst till salu

Jag har en väldigt trevlig valack hemme imp Polen. Han är född 2005 ca 164cm hög. 
Snäll att rida och i all hantering, går fint i form och har borjat hoppa små hinder. Han kommer att bli en perfekt allround häst. Vet ni någon så är han till salu 39000kr

Tävlingarna i Hfrk

Det var inte riktigt min helg i Helsingborg:(. Cassiopeia tabbade sig på hinder 3 och 4 och var riktigt fin resten av rundan i 1.20.
Ragtima Charley hade två tråkiga ned slag i 1.25 och i 1.35 ville han inte längre än till nionde hindret varför vet jag inte riktigt, tyvärr pratar de ju inte.
Mallaco hade två ner i 1.35 kändes helt ok, i 1.45 kändes han väldigt fin fram till tionde hindret där han inte ville längre, det var en kombination med vatten mattor under. Sist han gjorde så hade han ont i ett framben och då lovade jag mig själv att kolla upp han nästan gång han gör så igen innan jag blev för besviken på honom. Det gjorde jag också, var uppe på Ugglar i går och vi röntgade hans bakben, där hittade Uwe något som kunde vara andledningen. Nu ska vi behandla honom 1 gång i veckan i sju veckor med något medel som man tydligen kunde tävla på. Så hoppas jag att jag får en ny Malle:)

RSS 2.0